VÅR HISTORIE

Kraemer Maritime er en del av Kræmer-konsernet som er eid av Kræmer familien i Tromsø. Selskapet har drevet med skipsfart og handel i over hundre år. Utrolig mange kvinner og menn har hatt sitt daglige virke hos Kræmer, enten det har vært innen fiske og fangst, foredling av fisk, dagligvareforretning, skipshandel eller eiendomsutvikling.

Fiske og fangst

Helt tilbake til da Hagbart Kræmer var med på å kjøpe det første fiskefartøyet «Polarstrømmen» i 1916, til selskapet fra 70- tallet driftet trålerne «Anny Kræmer» og «Hagbart Kræmer», har Kræmer vært en sentral aktør innenfor denne næringen.

1916

Filetfabrikk

I 1938 startet Kræmer med fiskemottak og produksjon av tørrfisk og saltfisk. I 1943 ble aktiviteten utvidet  med filet-produksjon i Tromsø. Denne delen av virksomheten utviklet seg over flere år, og på 90 tallet hadde Kræmer et av de mest moderne filet-anleggene i Norge, og var blant byens største arbeidsgivere. Fiskeindustrien og driften av trålerne ble av-viklet ført på 2000-tallet til fordel for varehandel og eiendomsutvikling.

1938

Skipshandel
og dagligvare

Skipshandelen har vært en sentral del av Kræmers historie. I 1953 ble den første skipshandelen etablert i Tromsø. Selskapet solgte da som nå alt som skipene trengte innenfor proviant og utstyr. I årene som gikk utvikler Kræmer-konsernet skipshandelen videre, også i kombinasjon med dagligvareforretning.

1953

Kraemer Maritime

På tidlig 2000 tallet ble det som nå er Kraemer Maritime etablert. Kraemer Maritime har sitt opphav i skipshandelen som Kræmer etablerte i 1953, selv om svært mye har endret seg siden den gang.

Vi er etablert med avdelinger i Kirkenes, Hammerfest, Tromsø, Kristiansund, Ålesund, Bergen, Stavanger og Oslo. Hver dag leverer vi matvarer og utstyr til kjøkken og spisskamers ombord i fiskebåter, supplyskip, oljerigger og andre kunder til lands og vanns. Fra Ny-Ålesund i nord til Troll-stasjonen på sydpolen.

Selskapet er i dag eid av Kræmer-konsernet sammen med ASKO Norge.